För att kunna säkerställa att webbplatsen fungerar som avsett krävs att cookies sparas på datorn.

  • Referenser
  • Annica Larsson
Annica Larsson

Annica Larsson

Våga vara annorlunda så lyckas du ännu bättre! ”Och lära dig sälja behöver du inte heller göra för att få fler kunder”, säger Annica Larsson som tidigare var bokad 90-95 % varje veckan men som efter distansutbildningen så är jag fullbokad i 2-3 veckor framåt.

Annica Larsson utbildade sig till Hälsoutvecklare för arbetslivet under 2004-2006. Och eftersom det i den här branschen inte finns speciellt många företag som anställer så startade hon sitt eget företag Hälsans Tecken direkt efter utbildningen. Nu har hon drivit sitt företag i 8 år och erbjuder sina kunder massageterapi, kostrådgivning och förebyggande friskvård.

Trots att det gick bra fanns alltid oron

Det har gått bra för Annica och hennes företag. Hon har varit uppbokad 90-95 % varje vecka. Men trots detta fanns det alltid en oro för att få ihop pengarna. ”Det har gått bra och jag har varit uppbokad nästan hela veckorna men hade alltid några lediga tider varje vecka. Det som har varit frustrerande är att jag inte kunnat ta ut semester ordentligt”, säger Annica.

Nya tankegångar, nya idéer och nya knep att få kunder

Precis som många andra som gått distansutbildningen upplevde Annica att hon blev inspirerad att utveckla nya sätt att marknadsföra sig själv och sitt företag. Att göra det på sitt eget sätt och att inte vara rädd för att vara annorlunda. ”Det jag gillade med kursen var att få en annan persons perspektiv och tankegångar när det gäller marknadsföring. Och Peter gav oss många bra knep på hur vi kan hålla kontakten med kunderna.”, säger Annica.

Det handlar inte om att bli en säljare

Många tror att man måste bli en säljare för att få mycket fler kunder, men så är inte fallet. Det handlar istället om att hitta rätt struktur på sin marknadsföring och använda rätt metoder för att hålla kontakten med kunderna. ”Det jag gillade bäst med kursen var alla knep som man kan använda för att hålla kontakten med kunderna. Hela strukturen man lär sig gillade jag, just det att hålla kontakten med kunderna, att tänka på målgruppen när man kommunicerar och inte göra samma sak som alla andra. Våga vara annorlunda!

Och att den här kursen inte handlar om att man ska bli en säljare. Det blir mycket enklare att sälja eftersom kunderna kontaktar dig på grund av din marknadsföring, men någon säljare behöver du inte bli, vilket jag tycker är skönt”, berättar Annica.

Fullbokad 2-3 veckor framöver

När Annica gick kursen var hon redan uppbokad mellan 90-95 % varje vecka. Nu är hon fullbokad i 2-3 veckor framöver. Vad gjorde skillnaden?

”Det är nog alla nya saker som jag provat. Tidigare så föreläste jag ibland och delade ut visitkort. Nu har jag även uppdaterat min hemsida med ny information, tagit nya bilder och annonserar på Facebook. Jag skickar även inspirationsmail och vykort till mina kunder med jämna mellanrum. Jag är inte mindre stressad nu eftersom jag är uppbokad så länge men det känns skönt att veta att pengarna kommer in i större omfattning och att jag faktiskt kan unna mig några veckors semester också”, avslutar Annica.

Snabbfakta

Namn: Annica Larsson
Företag: Hälsans Tecken
Bransch: Massageterapeut

Behöver du inspiration?

Varje månad skriver Peter ett eller två inspirerande brev om marknadsföring, försäljning och affärsutveckling. I brevet finner du tips, inbjudningar, erbjudanden och annat som kan inspirera dig som är tjänsteföretagare.

Tveka inte att påbörja din prenumeration! Brevet är kostnadsfritt och du kan avanmäla dig när du vill.

Prenumerera gratis